Black-Light | Ποιοι Είμαστε
7
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ BLACK-LIGHT

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση BlackLight ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για κοινωνικές ομάδες όπως:

• Άτομα με απώλεια όρασης
• Ανθρώπους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
• Παιδιά
• Ηλικιωμένοι

Η Blacklight, ιδρύθηκε από τους τυφλούς εργαζόμενους του πολύ επιτυχημένου δρώμενου “Dialogue in the dark”, το οποίο λειτούργησε στο θέατρο Badminton από το 2013 έως το 2017. Στο συγκεκριμένο δρώμενο, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία της απώλειας της όρασης μέσω μίας βόλτας στο απόλυτο σκοτάδι. Η βόλτα πραγματοποιούνταν σε μία ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση και βοηθός σε αυτή ήταν ένας τυφλός ξεναγός. Η επαφή μας με περισσότερους από 40.000 επισκέπτες  όλων των ηλικιών, ανέδειξε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια εταιρεία που στόχο θα έχει την βελτίωση της καθημερινότητας των τυφλών ατόμων αλλά και την προαγωγή της αλληλεπίδρασης τους με ολόκληρη την κοινωνία.
Αυτό που κάνει την Blacklight πραγματικά ξεχωριστή, είναι ότι τα προγράμματα και οι δράσεις μας, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από άτομα με οπτική αναπηρία.

Τα μέλη της ομάδας μας είναι

Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Στην ηλικία των 6 προσβλήθηκε από σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος αποτέλεσε την αιτία της απώλειας τη όρασης του το 2005, σε ηλικία 24 ετών. Μετά το αρχικό σοκ και την περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ξεκίνησε να συμμετέχει σε διάφορες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στον χώρο της τυφλότητας. Αρχικά ασχολήθηκε με το Παραολυμπιακό Αθλημα του goalball , ως αθλητής της ομάδας Α.Σ.Τ. Όμηρος, με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Ελλάδος και διετέλεσε αρχηγός της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας από το 2007 έως το 2013. Παράλληλα, συμμετείχε στην θεατρική ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος με την οποία παρουσίασε πολλές παραστάσεις, δύο εκ των οποίων βασισμένες σε δικά του θεατρικά σενάρια. Αν και έχασε την όραση του σε μεγάλη σχετικά ηλικία, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της γραφής Braille την οποία έχει διδάξει σε τμήματα βλεπόντων από το 2013 έως το 2015. Το 2013 έγινε ξεναγός στο επιτυχημένο δια-δραστικό δρώμενο Dialogue in the dark και έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε τον ρόλο του Υπεύθυνου Λειτουργίας του project ως πιστοποιημένος masterguide.

Το 2017, ίδρυσε με την ομάδα τυφλών ξεναγών του Dialogue in the Dark, την ΚοινΣΕπ «Blacklight», με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την οπτική αναπηρία, και όραμα, την πρόληψη του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού, και την άμβλυνση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων σε σχέση με την αναπηρία.

Η Δήμητρα γεννήθηκε το 1985 στη Νέα Σμύρνη Αττικής. Είναι πτυχιούχος τεχνικού λυκείου στον τομέα της κομμωτικής, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για δέκα χρόνια ως υπεύθυνη καταστήματος. Αργότερα, εργάσθηκε στον χώρο του θεάματος στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας όπως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το θέατρο Badminton όπου και υπήρξε υπεύθυνη σχολικών δράσεων στο dialogue in the dark για δύο χρόνια.

Παράλληλα, έχει εκπαιδευθεί στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων και είναι πτυχιούχος της αγγλικής γλώσσας. Μένει στον άγιο Δημήτριο Αττικής, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Η Μαριάνα γεννήθηκε το 1993 στο Αιγάλεω Αττικής. Στην ηλικία των τριών, προσβλήθηκε από λευχαιμία και έπειτα από επιπλοκές στην θεραπεία αυτής, έχασε την όρασή της και από τους δύο οφθαλμούς. Φοίτησε σε γενικό σχολείο τόσο στο δημοτικό, όσο και στο γυμνάσιο και το λύκειο με πρόγραμμα παράλληλης στήριξης μαθητή και αργότερα σπούδασε  ψυχολογία στο εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάσθηκε ως τυφλή ξεναγός στο διαδραστικό δρώμενο «dialogue in the dark» για τέσσερα χρόνια.

Έχει εργασθεί εθελοντικά σε διάφορες κοινωφελείς δράσεις όπως η οργάνωση Nosotros μέσω της οποίας παράδιδε δωρεάν μαθήματα γραφής Braille όπως επίσης και ως βοηθός προπονητή στην Ελληνική εταιρία θεραπευτικής ιππασίας καθώς είναι αθλήτρια του παραολυμπιακού αθλήματος της ιππικής δεξιοτεχνίας και της υπερπήδησης εμποδίων. Ασχολείται με τη μουσική και συγκεκριμένα το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι και συμμετέχει στη χορωδία της Δόμνας Σαμίου. Επίσης, έχει παρουσία σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως το αλάτι της γης με την Κατερίνα Παπαδοπούλου, το αφιέρωμα στους νέους καλλιτέχνες του μεγάρου μουσικής Αθηνών με τον Σωκράτη Σινόπουλο καθώς και πολλά άλλα.

Είναι ιδρυτικό μέλος της blacklight και διαμένει στη Δάφνη Αττικής.