Στην εικόνα φαίνεται η αφίσα του προγράμματος "Προσβάσιμες γειτονιές, ενεργοί καταναλωτές", με το logo αυτού, του ΣυνΑθηνά και της Black Light. Απεικονίζεται επίσης στην αφίσα ένα γραφικό γυναίκας με λευκό μπαστούνι που περπατά στην πόλη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ξεκινά το πρόγραμμα «Προσβάσιμες Γειτονιές – Ενεργοί Καταναλωτές»

από το ΣυνΑθηνά και την Black Light

 

Η Κοινωνική Επιχείρηση Black Light και το πρόγραμμα ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο μία πιο συμπεριληπτική Αθήνα, η οποία δεν αποκλείει άτομα με ολική ή μερική  τύφλωση από την καθημερινή ζωή της πόλης. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις με έδρα στον Δήμο Αθηναίων να εκπαιδευτούν στον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετούν  τους τυφλούς πελάτες και θα κάνουν προσβάσιμες τις ιστοσελίδες τους και την ηλεκτρονική τους επικοινωνία σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Οι εκπαιδεύσεις αυτές προσφέρονται εντελώς δωρεάν και αφορούν συγκεκριμένα:

  1. Δια ζώσης training στον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετείται ο τυφλός πελάτης σε ένα φυσικό κατάστημα. Πώς κατανοούμε τις ανάγκες του, πώς τον καθοδηγούμε στον χώρο του καταστήματος, πώς  ενημερώνουμε για προϊόντα και προσφορές, πώς χειριζόμαστε τις πληρωμές κ.α. Η εκπαίδευση αυτή αφορά σε  φυσικά καταστήματα μικρών επιχειρήσεων με έδρα στις πολυσύχναστες συνοικίες των Εξαρχείων και του Κουκακίου.
  2. Διαδικτυακό training για την προσβασιμότητα της εταιρικής ιστοσελίδας και τη συμπεριληπτική ηλεκτρονική επικοινωνία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και email marketing, ώστε να μην αποκλείονται άτομα με ολική ή μερική όραση από την εταιρική επικοινωνία. Η εκπαίδευση αυτή αφορά μικρές επιχειρήσεις με έδρα στον Δήμο Αθηναίων.

Για τη συμμετοχή στις εν λόγω εκπαιδεύσεις είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, δήλωσε: «Το ζητούμενο για εμάς στο Δήμο Αθηναίων είναι να καλλιεργούμε την επαφή δρώντας συμπεριληπτικά. Να αλλάζουμε την καθημερινότητα στην πράξη και όχι στη θεωρία. Στηρίζουμε ενεργά το πρόγραμμα “Προσβάσιμες Γειτονιές – Ενεργοί Καταναλωτές” που υλοποιεί η Black Light, γεφυρώνοντας την επικοινωνία ανάμεσα στους βλέποντες και τους μη βλέποντες, εκπαιδεύοντας μικρές επιχειρήσεις και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες προσβασιμότητας και σε αυτόν τον κλάδο».

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν με αμηχανία τους καταναλωτές με οπτική αναπηρία και δεν γνωρίζουν πώς να τους προσεγγίσουν και να ανταποκριθούν στις καταναλωτικές τους ανάγκες. Δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να εγγυηθούν προσβασιμότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για άτομα με τυφλότητα», εξηγεί η κα. Χρυσέλλα Λαγαρία, συνιδρύτρια και CEO της Κοιν.Σ.Επ. Black Light. Σημειώνεται πώς η Κοιν.Σ.Επ. Black Light ιδρύθηκε το 2017 από άτομα με οπτική αναπηρία και είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που προσφέρει online και δια ζώσης εκπαιδεύσεις για την εξυπηρέτηση τυφλών πελατών. Φέρνει τις επιχειρήσεις πιο κοντά σε μία κατηγορία καταναλωτών την οποία φαίνεται πώς δεν γνωρίζουν πώς να προσεγγίσει, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους βλέποντες και μη βλέποντες.

Το όραμα και τη δράση της Black Light στηρίζει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων μέσω του προγράμματος ΣυνΑθηνά, χρηματοδοτώντας το πρόγραμμα «Προσβάσιμες Γειτονιές – Ενεργοί Καταναλωτές» μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις και καταστήματα να εκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν και να εξυπηρετήσουν συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ερίσα Ντότσε | 21 1422 0211 – 6970450918| schools@black-light.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο