Προς μια πιο ενημερωμένη Πανεπιστημιακή κοινότητα

Στην Black Light, με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της  αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Ιωάννας Παπαβασιλείου, να συν-παρουσιάσουμε  από κοινού με Το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο.  νομού Χανίων, 2 δίωρα σεμινάρια.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 21 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος  Συμβουλευτική και Τεχνικές Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ευπαθών Κοινωνικών

Ομάδων, παρουσιάστηκε η προσέγγιση της Κ.ΑΛ.Ο. και αναλύθηκε η  εικόνα της σήμερα στον Ελλαδικό χώρο, και στη συνέχεια παρουσιάσαμε την Black Light και τις υπηρεσίες που παρέχει σε φυσικά και online περιβάλλοντα. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε με φοιτητές/τριες για το κατά πόσο η   Κ.ΑΛ.Ο. αποτελεί χειραφετητική πρόταση για τα ΑμεΑ, αλλά και για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με αναπηρία  βγαίνοντας στην αγορά εργασίας.

Στο 2ο κομμάτι της συνεργασίας μας με το  τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 18 Μαΐου 2021 και στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «Επαγγελματικός Προσανατολισμός των Ατόμων με Αναπηρία» είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επίσης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα των ΑμεΑ, τις ευκαιρίες που δίνει η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, αλλά και να αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους η Black Light  αποτελεί εργασιακή ευκαιρία για τα τυφλά άτομα, ενώ το Κέντρο  Στήριξης Νομού Χανίων, ανέλυσε όλα όσα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε έτσι ώστε να επωφεληθούμε των πολλών και χρήσιμων υπηρεσιών που προσφέρουν τα 11 Κέντρα Στήριξης που υπάρχουν στη χώρα μας.

testimonials

Οι συμμετέχοντες για τα σεμινάρια:

  • «Ανανέωσα τη γνώση μου σε αρκετούς τομείς σχετικά με άτομα με αναπηρίες… ευχαριστώ για αυτό»!
  • «πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό μάθημα!»
  • «Απίστευτη ενέργεια στη φωνή Χρυσέλλα!! Ζεστή και comforting!! Και πόσες πληροφορίες!!Ευχαριστούμε όλους»!
  • Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον μάθημα. Ως δασκάλα η συμπεριληπτική εκπαίδευση μου έδωσε ένα επιπλέον έναυσμα για μάθηση.

Πατήστε εδώ  και εδώ για να ενημερωθείτε για τις μοναδικές  υπηρεσίες που παρέχουμε σε φυσικά και online περιβάλλοντα

 

 Μετάβαση στο περιεχόμενο