Η Black Light υπογράφει την Χάρτα Διαφορετικότητας

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Black Light, μαζί με τον ιδρυτή του Diversity charter Greece κάθονται σε τραπέζι μπροστά από την χάρτα διαφορετικότητας. ο πρόεδρος της Black Light υπογράφει τη χάρτα. και οι τρεις χαμογελούν στην κάμερα.

Η Black Light υπογράφει την Χάρτα Διαφορετικότητας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023.

 

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, η Black Light υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Με αφορμή την  υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece δήλωσε:

«Η Black Light, η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2017 από τυφλά άτομα με εμπειρία στη δημιουργία διαδραστικών δρώμενων και στην εξυπηρέτηση πελατών με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την οπτική αναπηρία, και όραμα, την πρόληψη του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού και την άμβλυνση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων σε σχέση με την αναπηρία, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι για εμάς μεγάλη χαρά η συμμετοχή τους στη Χάρτα και είμαστε σίγουροι ότι η υπογραφή της Χάρτας θα αποτελέσει την αφετηρία για σειρά κοινών δράσεων στην υποστήριξη του ευαίσθητου πυλώνα της διαφορετικότητας που και οι ίδιοι υπηρετούν με συνέπεια, συνέχεια και επαγγελματισμό».

Ο Γιάννης Καπνιάς και η Χρυσέλλα Λαγαρία, συνιδρυτές της Black Light υπογράμμισαν την μεγάλη αξία που φέρνει η πρωτοβουλία υλοποίησης της Χάρτας Διαφορετικότητας, καθώς υπενθυμίζει την ανάγκη δέσμευσης των ελληνικών επιχειρήσεων, στις αξίες της αποδοχής, της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών για όλες και όλους, αξίες που διέπουν όλους τους ανθρώπους και της δικής μας επιχείρησης. 

Η Black Light ως επιχείρηση που ιδρύθηκε από τυφλά άτομα, υπηρετεί καθημερινά τις αρχές της Χάρτας Διαφορετικότητας. Φέρνουμε επιχειρήσεις πιο κοντά στην συμπερίληψη τυφλών ατόμων και γινόμαστε πολλαπλασιαστές των αξιών της Χάρτας σε κάθε μας δράση.

 

λογότυπο diversity charter greeceλογότυπο της Black LightΜετάβαση στο περιεχόμενο