Shopping Story 1 : Αυτό το τηλέφωνο, δεν είναι για σένα!

φωτογραφία με το λογοτυπο της καμπανιας shopping stories και κειμενο αυτο το τηλεφωνο δεν ειναι για ανθρωπους σαν κι εσας εμπειρια αναπηρου καταναλωτη από ενα καταστημα τεχνολογιας

Shopping Story 1 : Αυτό το τηλέφωνο, δεν είναι για σένα!

🗣️Η πρώτη Shopping Story είναι εδώ!

Αυτό το τηλέφωνο, δεν είναι για σένα!

“Η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Αν και από πολύ μικρός χρησιμοποιώ αρκετά τεχνολογικά προϊόντα, ποτέ δεν ήμουν αυτό που λένε, δεινός χρήστης. Ένα σημαντικό πρόβλημα που είχα όταν ξεκίνησα να χρησιμοποιώ κινητά τηλέφωνα ως τυφλός, ήταν η δυσκολία μου να διαβάζω τα μηνύματα που μου έστελναν, με αποτέλεσμα να χρειάζομαι άλλους για αυτό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η κατάσταση δημιουργούσε πολλά κωμικοτραγικά ζητήματα, τα οποία όμως δεν χωράνε στο παρόν κείμενο. Ευτυχώς για μένα, πιο σύγχρονες συσκευές και καλύτερα λογισμικά, έστειλαν αυτή την ανάγκη στο παρελθόν και μου χάρισαν σημαντική αυτονομία στην επικοινωνία.
Όταν τα smartphones μπήκαν στις ζωές όλων μας, άκουγα από πολλούς φίλους που τα χρησιμοποιούσαν, πως κάποια από αυτά τα τηλέφωνα αυτά σχεδιάστηκαν για να είναι εξαιρετικά προσβάσιμα και σε τυφλούς χρήστες. Θυμηθείτε. Αγαπώ την τεχνολογία, αλλά δεν νιώθω μεγάλη ασφάλεια να ξεβολεύομαι και να δοκιμάζω εύκολα νέες εφαρμογές.
Έτσι λοιπόν, άκουγα με κάποιο δισταγμό τις παροτρύνσεις των φίλων μου να κάνω και εγώ τη μετάβαση στη νέα γενιά τηλεφώνων. Οι διαβεβαιώσεις τους όμως για τις τόσες δυνατότητες που θα μου προσέφερε μια τέτοια επιλογή, μαζί με την περιέργειά μου, έκαναν τις αντιστάσεις μου πιο χαλαρές και αποφάσισα να πάω σε ένα κατάστημα να πειραματιστώ στη χρήση μιας συσκευής.
Είχα στο μυαλό μου, πως οι πωλητές που δουλεύουν σε αυτά τα καταστήματα, ακόμα και αν δεν είναι φοβερά εξοικειωμένοι με την κάθε δυνατότητα των προϊόντων που πωλούνται σε αυτά, σίγουρα θα γνωρίζουν τα βασικά και θα μπορούν να με βοηθήσουν. Όταν όμως μπήκα τελικά σε ένα γνωστό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, αυτή η θεωρητική μου σκέψη αποδείχθηκε κενή περιεχομένου. Ο ευγενέστατος πωλητής που κλήθηκε να με εξυπηρετήσει, αφού πρώτα πάλεψε φιλότιμα να μη δείξει το άγχος του για το γεγονός πως πήγα μόνος στο κατάστημα, έμεινε ύστερα άφωνος με το αίτημα μου, να μου δείξει ένα συγκεκριμένο smartphone που ήθελα. Με ρώτησε αν το θέλω για εμένα, και εγώ του εξήγησα πως θα ήθελα να δούμε μαζί κάποιες πολύ βασικές λειτουργίες για να δω αν όντως μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Εκείνος, όμως έσπευσε να με βγάλει από τη δύσκολη θέση και να γλιτώσει χρόνο και από τους δύο. Με διαβεβαίωσε πως αποκλείεται να μπορώ να το χρησιμοποιήσω, καθώς αυτό το τηλέφωνο δεν διαθέτει πλήκτρα, αλλά οθόνη αφής και έτσι, είναι βέβαιο πως δεν είναι «για ανθρώπους σαν και εσάς», όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν έκανα τον κόπο να του εξηγήσω πως είχα ήδη δει βίντεο με τυφλούς χρήστες της συσκευής. Κατάλαβα πως η αμηχανία και η άγνοια του για το πως οι τυφλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία θα χρειάζονταν αρκετό χρόνο για να ξεπεραστούν και έτσι προτίμησα να κάνω την αγορά μου από ένα άλλο κατάστημα.”

🫵 Θες κι εσύ να ακουστεί η ιστορία σου;

🔗 Συμπλήρωσε την φόρμα των Shopping Stories και δες την ιστορία σου να διεκδικεί την ορατότητα που της αξίζει https://forms.gle/c7aGyU2Yj79iUJVf6Μετάβαση στο περιεχόμενο