«Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» – Τα παιδιά της Αττικής εξοικειώνονται με την τυφλότητα

Αφίσα εκδήλωσης Πολυαισθητηριακά Εργαστήρια ¨Μαθαίνω χωρίς να βλέπω", όπου αναγράφεται η ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος της εκδήλωσης. Φαίνεται επίσης το logo του προγράμματος πάνω αριστερά, το logo ης Black Light πάνω δεξιά και το logo του Σεραφείου στο κέντρο και κάτω.

«Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» – Τα παιδιά της Αττικής εξοικειώνονται με την τυφλότητα

 

Δελτίο Τύπου | Αθήνα, 13/07/2023

 

 

«Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» – Τα παιδιά της Αττικής εξοικειώνονται με την τυφλότητα 

 

Το  βιωματικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καλλιέργεια μιας συμπεριληπτικής νοοτροπίας, υλοποιήθηκε από την ΚοινΣΕπ Black-light  με υποστήριξη από την Περιφέρεια Αττικής και εκπαίδευσε μαθητές σε περισσότερα από 60 σχολεία.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Πολυαισθητηριακά εργαστήρια: Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» με βασικό σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με την τυφλότητα, την καλλιέργεια μιας συμπεριληπτικής νοοτροπίας στους μαθητές  και στις μαθήτριες και κατ’ επέκταση την καταπολέμηση των φαινομένων σχολικού αποκλεισμού παιδιών με αναπηρία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Επιχείρηση Black Light και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, σε 64 σχολεία, εκπαιδεύοντας πάνω από 4.550 μαθήτριες και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

«Τα μαθήματα που πήραν τα παιδιά ήταν τεράστια», δήλωσε η εκπαιδευτικός  Κατερίνα Καλλιγέρη, που παρακολούθησε το πρόγραμμα με τους μαθητές της στο  1ο Λύκειο Υμηττού. 

«Αυτό που πέρασε στα παιδιά είναι πως η τυφλότητα και η αναπηρία είναι μέρος της καθημερινότητας, για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να γίνουν ενημερωμένοι πολίτες, ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι» τόνισε και η Ευαγγελία Πίτσα, δασκάλα παράλληλης στήριξης στο 4ο Δημοτικό Βριλησσίων. 

Στην σχετική εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος που υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Βλάχος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής και η κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Αθηναίων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, όπου μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την τυφλότητα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που μας προτάθηκε το πρόγραμμα από την πλευρά της περιφέρειας το αγκαλιάσαμε και θελήσαμε να το στηρίξουμε, γιατί θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την συνεισφορά μιας τέτοιας δράσης στην εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία, αλλά και στην ενσωμάτωση των τυφλών παιδιών στα γενικά σχολεία. Είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα, εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα που το διέπει».

Λίγα λόγια για την Black Light

Η Black Light, είναι κοινωνική – συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2017 από τυφλά άτομα  με εμπειρία  στην διεξαγωγή διαδραστικών δρώμενων και στην εξυπηρέτηση πελατών. Σκοπός της είναι η εξοικείωση όλων με την αναπηρία, ενώ στους βασικούς τις στόχους βρίσκεται η δημιουργία θέσεων εργασίας με προτεραιότητά τα τυφλά άτομα. Προκειμένου να πετυχαίνει το σκοπό της, η Black Light σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον κλάδο του retail, πραγματοποιεί βιωματικά workshop εξοικείωσης με την τυφλότητα, ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ενσωμάτωση τυφλών εργαζόμενων σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες audit και αξιολόγησης  ιστοσελίδων και εφαρμογών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ερίσα Ντότσε | Τηλέφωνα επικοινωνίας: 21 1422 0211 – 6970450918

Mail επικοινωνίας: schools@black-light.gr

Θα μας βρείτε:

Website | Facebook | LinkedIn

                                                                                                Logo Σεράφειο

Ηλία Ηλιού 63 – Αθήνα τ.κ. 11744

 Μετάβαση στο περιεχόμενο