Οι προσβάσιμες γειτονιές, επιτέλους γίνονται πραγματικότητα

Στην φωτογραφία βλέπουμε έξι άτομα, τρεις κοπέλες και τρεις άντρες, μπροστά από το μαγαζί "Ρίζα Ρίζα". Τα άτομα αυτά κρατάνε λευκά μπαστούνια στα χέρια τους.

Οι προσβάσιμες γειτονιές, επιτέλους γίνονται πραγματικότητα

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, η Black Light αλλάζει την  Αθήνα

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 η έναρξη των εκπαιδεύσεων μας στην εξυπηρέτηση τυφλών πελατών,  σε καταστήματα που βρίσκουμε στις γειτονιές της Αθήνας. Οι άνθρωποι της πόλης, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να βγουν έξω, να διασκεδάσουν, να απολαύσουν ένα δροσερό καφέ, να συναντήσουν φίλους. Γι’αυτό το λόγο, δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε παρά με ένα Cafe Restaurant, που βρίσκεται και σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της πόλης, σημείο ιδιαίτερα βολικό και στα τυφλά άτομα.

Είχαμε λοιπόν τη χαρά να μοιραστούμε με τους ανθρώπους του καταστήματος “Ρίζα Ρίζα” στην οδό Δράκου 19, στο Κουκάκι, όλα εκείνα που θα κάνουν την εμπειρία των ατόμων με οπτική αναπηρία ιδιαίτερα ευχάριστη και ισότιμη, και θα αυξήσουν το συναίσθημα της οικειότητας και της άνεσης που όλοι θέλουμε να νιώθουμε όταν ανακαλύπτουμε καινούργια στέκια.

“Τι πρέπει να κάνω όταν ένας/μία τυφλός/η πελάτης/ισσα εμφανίζεται ξαφνικά στο μαγαζί;”, ερωτηθήκαμε. “Πως να τον προσεγγίσω;  Πως να του μιλήσω; Πως τον/την καθοδηγώ σε κάποιο από τα τραπέζια; Πως ενημερώνω για το menu; Έχει νόημα να προτείνω τα φανταστικά pancakes για τα οποία τόσος κόσμος έρχεται σε εμάς; Αν χρειάζεται να επισκεφθεί το WC; Τι κάνω; Πως θα πληρώσει τώρα; Πως θα με βρει εάν με χρειαστεί;” Αυτά και πολλά άλλα δείξαμε σε ένα εξαιρετικό «κοινό»  που μας υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και μπόλικες απορίες. 

Το αποτέλεσμα της όλης εμπειρίας ήταν ένα: το “Ρίζα Ρίζα” αποτελεί ένα ακόμη κατάστημα το οποίο έλαβε green pass από την Black Light για να απολαύσετε τον καφέ σας!Μετάβαση στο περιεχόμενο