ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Ο εκπαιδευτής της Black Light, Γιάννης, μαζί με τις ιδιοκτήτριες του fibra fibra, Γιώτα και Έλενα πίσω από τον αργαλειό του μαγαζιού, χαμογελώντας

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Στο μυαλό μας, όταν ακούμε τις λέξεις “υφαντό” ή “αργαλειός”, μας έρχεται η εικόνα μιας  παλαιότερης εποχής, ίσως σε κάποιο όμορφο χωριουδάκι της Ελλάδας  με γυναίκες να υφαίνουν και μάλλινα, τραχιά υφαντά.

Μέχρι πρόσφατα, πάντως, σίγουρα δεν μας έρχονταν στο μυαλό η Έλενα Λαναρά και η Γιώτα Σεριφίου και το αισθητικά πανέμορφο, ζεστό και γεμάτο χρώματα εργαστήριό τους στο Κουκάκι.

Η Γιώτα και η Έλενα γνωρίστηκαν σε σχολή υφαντικής και η αγάπη τους για τον αργαλειό, σύντομα τις οδήγησε στο άνοιγμα του Fibra Fibra, στην Οδυσσέα Ανδρούτσου 36. 

Όπως άλλωστε μας είπαν και οι ίδιες κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μας, “για εμάς η αφή είναι πιο σημαντική από την όραση, παρά το γεγονός ότι η πρώτη είναι πολύ παραμελημένη σε σύγκριση με την δεύτερη, ειδικά στην χρονική περίοδο που ζούμε, όπου όλα τα αντιλαμβανόμαστε οπτικά”.

Από την εκπαίδευση δεν έλειψαν απορίες, γέλια και φυσικά, η υπόσχεση να ξαναεπισκεφτούμε το κατάστημα σύντομα, για να απολαύσουμε τα ψώνια μας.  

 Διάβασε περισσότερα για την δράση «Προσβάσιμες γειτονιές, ενεργοί καταναλωτές» ΕΔΩ

Κλείσε σήμερα την θέση σου στο Webinar της Black Light που θα σου δείξει πως να κάνεις προσβάσιμα τα Social media και την ιστοσελίδα σου, ΕΔΩ

Ενημερώσου για τις υπηρεσίες της Black Light ΕΔΩ Μετάβαση στο περιεχόμενο