ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: Webinar & alt text on social

Εμφανίζονται διάφορα screenshots που απεικονίζουν την διαδικασία ανάρτησης φωτογρφιών στο instagram με την χρήση εναλλακτικού κειμένου. Στα δυο από τα screenshot απεικονίζονται άνθρωποι, ενώ στο τρίτο, απεικονίζεται ένα κόσμημα.

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: Webinar & alt text on social

Εμείς στην Black Light συνεχίζουμε στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσβάσιμες Γειτονιές, Ενεργοί Καταναλωτές” που υποστηρίζεται από το ΣυνΑθηνά τα Webinar που στοχεύουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ψηφιακή προσβασιμότητα και επικοινωνούμε.

Οι εκπαιδευομενοι μας, η Ειρήνη του 24goat, ο Παύλος από το Paul Sarz Jewelry και ο Ιάσονας από την Mohxa, αποδείχθηκαν άριστοι μαθητές, όχι μόνο στο θεωρητικό κομμάτι, αλλά και στην πρακτική εφαρμογή των όσων έμαθαν. Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνους και ελπίζουμε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την δημιουργία προσβάσιμου περιεχομένου!

Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η  ψηφιακή προσβασιμότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την σελίδα μιας επιχείρησης. Περαιτέρω, είναι αναγκαίο να κατανοηθεί ότι η συμπερίληψη σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι ούτε χρονοβόρα ούτε κοστοβόρα, από την στιγμή που ακολουθείται ως πολιτική από μια επιχείρηση και όχι ως afterthought. 

Στην Black Light, λοιπόν, πιστεύουμε στο μότο “web accessibility for all” και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να δουλεύουμε!Μετάβαση στο περιεχόμενο