Η Black Light δίνει badge προσβασιμότητας στο πρώτο, πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητική και οπτική βλάβη, Airbnb της Αθήνας 

Σε γυάλινο τραπέζι, σημειώσεις, reporting, αυτοκόλλητα, όλα με τα λογότυπα της Black Light και του A.U.R.A , μαζί με στυλό, ζευγάρι γυαλιά, κούπα με γαλλικό καφέ και ποτήρι νερό.

Η Black Light δίνει badge προσβασιμότητας στο πρώτο, πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητική και οπτική βλάβη, Airbnb της Αθήνας 

Δελτίο Τύπου | Αθήνα, 20/05/2024

Στην Black Light οραματιζόμαστε μια κοινωνία στην οποία καθένα άτομο με αναπηρία θα μπορεί να έχει ισότιμη πρόσβαση και μεταχείριση με οποιονδήποτε επισκέπτη σε όλες τις πτυχές της ζωής του, και πιο ειδικά, στην διαμονή και τις διακοπές του – ως εκ τούτου, βρεθήκαμε στο A.U.R.A – Acropolis Unique Residence Apartments, ένα σύγχρονο και -πλέον- αποδεδειγμένα προσβάσιμο Airbnb . 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές (Ιούνιος 2023) η χώρα μας έχει 212.199 καταλύματα Airbnb, γεγονός που συνηγορεί στην μεγάλη ζήτηση που ο συγκεκριμένος τρόπος διαμονής έχει από όλους, επομένως και στην ανάγκη ένας τέτοιος χώρος να καθίσταται προσβάσιμος.

Με περίσσεια χαρά, λοιπόν, βρεθήκαμε στα δύο “Gracious Accessible Apt in Ideal Location.”, “αδελφάκι” του διαμερίσματος “Gracious Accessible 4Bd/5Ba Apt in Ideal Location”,  όπως αναφέρεται η καταχώρηση στην γνωστή πλατφόρμα, όπου εκπαιδευτές μας με οπτική και κινητική αναπηρία διεξήγαν αυτοψία στο χώρο. Ακόμη, οι εργαζόμενοι του Α.U.R.A, εκπαιδεύτηκαν στους κατάλληλους τρόπους συνοδείας αλλά και στην επεξήγηση των βέλτιστων τρόπων χρήσης ενός τέτοιου διαμερίσματος από άτομα με τις εν λόγω βλάβες.

Μετά από την αυτοψία, η ομάδα της Black Light συνέταξε αναλυτικό reporting στο οποίο ανέδειξε τα δυνατά σημεία του διαμερίσματος και της υποδομής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα σημεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση. Δεύτερη αυτοψία προγραμματίστηκε σε συμφωνημένο χρονικό διάστημα μετά την αποστολή του reporting, όπου οι εκπαιδευτές έλεγξαν τις μετατροπές προσβασιμότητας που έγιναν στο διαμέρισμα και με χαρά έδωσαν sticker που επιβεβαιώνει την προσβασιμότητα του διαμερίσματος αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού από την Black Light. 

“Η προσβασιμότητα είναι ακόμη πιο επιτακτική όταν πρόκειται για φιλοξενία σε διαμερίσματα όπου η αυτονομία αποτελεί το κύριο ζητούμενο. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που πλέον μπορούμε να την προσφέρουμε, παρέχοντας προσαρμοσμένη υποδομή και υποδοχή, και ενισχύοντας την αλυσίδα προσβασιμότητας, με χρήσιμες οδηγίες για την γειτονιά, τα καταστήματα, τα αξιοθέατα της Αθήνας. Η συνεργασία μας με την Black Light υπήρξε καταλυτική για την βαθύτερη κατανόηση των αναγκών αυτών.”, δήλωσε η Μαριάννα Νέμτσογλου, η γυναίκα πίσω από το Acropolis Unique Residence Apartments.

Ο Ανδρέας Κολίσογλου, κινητικά ανάπηρος εκπαιδευτής της Black Light, δήλωσε ότι “Πρόκειται για ένα πλήρως προσβάσιμο διαμέρισμα σε άτομα με κινητική αναπηρία, γεγονός που θα κάνει κάθε επισκέπτη να νιώθει ότι η διαμονή του είναι ευχάριστη και ισότιμη, συνθήκη που είναι σημαντική και για τους οικοδεσπότες”.

 

 Μετάβαση στο περιεχόμενο